Date cutremurătoare despre cancer

Astăzi, 4 februarie, este Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului. Această zi are scopul de a ne atrage atenția asupra importanței luptei împotriva acestei boli cumplite. Cancerul încă mai reprezintă cea mai necruțătoare boală de pe glob.

O serie de date foarte triste susțin această afirmație:

  • 20% dintre totalul decesurilor înregistrate în Europa sunt atribuite cancerului, ceea ce îl face a doua cauză de deces la nivelul continentului nostru. Mai mult de 40% din aceste decesuri ar fi putut fi prevenite!
  • Cu toate că populația Europei reprezintă doar 1/8 din populația globului, un sfert dintre bolile tumorale apar aici.
  • 2,7 milioane de noi cazuri de boli tumorale au fost diagnosticate în 2012 doar în țările UE; 13,8% dintre ele au fost cancer de sân, iar 13,6%, cancer de prostată.

Cu toate că știința – și în special știința medicală – avansează foarte rapid, încă nu s-a găsit leacul împotriva cancerului. Însă riscul apariției sale poate fi diminuat!

Cercetările referitoare la cancer au demonstrat că poza funda cancervitamina D are calități anticancerigene datorită efectului său asupra metabolismului celular.

Vitamina D este foarte importantă în prevenirea cancerului și datorită faptului că ajută la dezvoltarea celulelor imunitare care depistează și distrug celulele canceroase.

S-a demonstrat că o cantitate adecvată de vitamina D poate reduce apariția și fatalitatea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, sân, prostată și ovare.

O serie de studii detaliate au demonstrat că un consum adecvat de fibre reduce riscul apariției cancerului gastrointestinal, făcând scaunul mai moale și reducând durata tranzitului intestinal.

Luați o hotărâre chiar astăzi: hotărârea de a fi mai atenți la alimentație și la semnalele pe care vi le transmite organismul și de a merge regulat la controale medicale!Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu