Acai impotriva artritei

inflamatii si artroze ale articulatiilorDiferite tipuri de artrita , printre care artrita reumatoida (RA), de origine autoimuna,  sau inflamatiile si artrozele articulatiilor, cauzate de obezitate sau efort exagerat, nu pot fi numite “boli mute“.  Acestea afecteaza intr-o masura foarte mare activitatiile zilnice, cauzand durere si ingreunand miscarea, si nu pot fi tinute sub control decat cu ajutorul medicatiei, ceea ce scade calitatea vietii multor persoane.

Insa, cei afectati au posibilitatea sa recurga si la metode naturale.  Acai, care s-a dovedit deja un ajutor de nadejde in completarea terapiilor medicamentoase,  in cazul diferitelor  boli cronice,  poate fi eficient si in tratamentul artritei.

Efect dovedit in cazul durerilor articulare

durere de genunchiConform rezultatelor  unui studiu condus de cercetatorii americani,  acai a inhibat eficient activitatea enzimelor  care participa la procesele inflamatoare.  Produsele antiiflamatoare nesteroidiene pe baza de acid salicilic, diclofenac sau ibuprofen,  utilizate frecvent in cazul  durerilor de cap sau articulare  si foarte cunoscute publicului larg din reclame, actioneaza, de asemenea, asupra acestor sisteme enzimatice, insa cu acai puteti obtine aceleasi efecte recurgand la forta binefacatoare a naturii.

Miscari mai usoare

Un studiu stiintific practic a analizat efectul consumului  de acai asupra  durerilor articulare si a gamei reduse  de miscari cauzate de  aceastea. Dupa 12 saptamani, participantii la studiu care au consumat 120 de ml de acai pe zi,  au raportat scaderea durerii si o libertate  mai mare de miscare,  deoarece gama de miscari a articulatiilor genunchiului, umarului si soldului crescuse; acest din urma efect  a putut fi observat dupa numai 2 saptamani de la inceperea consumului de acai.

Aceste rezultate sunt foarte promitatoare, fiindca durerea permanenta contribuie la limitarea gamei de miscari ale articulatiilor, cauzand astfel dureri si mai mari si inactivitate.  De asemenea, pana la finalul studiului a fost observata scaderea unuia dintre indicii de laborator care indica  inflamarea (CRP), cu toate ca aceasta nu a fost semnificativa.

Antioxidantii impotriva inflamarii

Aceste rezultate  remarcabile trebuie atribuite, cel mai probabil, continutului foarte ridicat  de antioxidanti al fructelor de acai,  fiindca s-a dovedit  ca mai multe substante active ale acestei plante au efecte anti-inflamatorii.

Conform cercetatorilor, una dintre flavonoidele din aceasta planta, velutina, poate reduce cantitatea de substante eliberate de celule care stimuleaza inflamatia. Pe parcursul experimentelor au fost folosite si alte flavonoide cu efect antiinflamator demonstrat, insa velutina din acai s-a dovedit  a fi mai eficienta decat toate acestea! Efectele antiinflamatoare si analgezice ale acidului elagic,  au fost, de asemenea, demonstrate in conditii de laborator.

Studiile de mai sus mentionate arata ca acai poate oferi o alternativa  viabila pentru tratarea inflamatiilor si poate sprijini terapiile antiiflamatoare, fara efectele  secundare ale medicamentelor. Profitati de darurile naturii!Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu