Acai, un fruct extraordinar, cu numeroase beneficii

suc de acai organic de la calivita

Încă de la lansarea sa, în toamna lui 2013, Organic Acai a devenit unul dintre cele mai de succes produse CaliVita. Mii de persoane au gustat și au îndrăgit acest supliment alimentar cu un gust deosebit, care este 100% organic, nu conține conservanți, coloranți artificiali sau îndulcitori. Haideți să vedem ce știm, de fapt, despre acest superfruct:

[ Excelente proprietăți antioxidante ]

Nu este de mirare că acaiul este adesea considerat un ‘superfruct’, termen utilizat pentru a face referință la fructele cu un conținut foarte ridicat de antioxidanți. Printre numeroșii antioxidanți din acai, unul protejează împotriva hipertensiunii, în timp ce altul, consideră cercetătorii științifici, reduce riscul atacurilor cardiace.

Produse naturale CalivitaAcai Organic - nu conține conservanți, 
coloranți artificiali sau îndulcitori.

În plus, datorită conținutului său ridicat de acid elagic, acaiului i se atribuie și un efect antirid și poate proteja împotriva distrugerilor (inflamațiilor) cauzate de radiațiile UV. Fiind bogat în fitosteroli, acai reduce colesterolul și riscul de cancer.

[ Sindromul metabolic ]

Testele efectuate pe 3.600 de bărbați și femei cu vârsta de peste 20 de ani, între 1999 și 2002, au demonstrat că circa 40% dintre bărbați și 38% dintre femei au fost, într-un mod sau altul, afectați de boala numită sindrom metabolic. Reprezentând numeroși factori de risc corelați între ei, sindromul metabolic se distinge prin următoarele semne și simptome: toleranță scăzută la glucoză (tendință de hiperglicemie), hipertensiune, obezitate (de obicei abdominală), un nivel ridicat de colesterol și trigliceride – o gamă de afecțiuni care, aparent, afectează o parte importantă a populației adulte.

Cercetările asupra proprietăților antioxidante ale acestui fruct au demonstrat că, la persoanele cu un risc ridicat de apariție a bolilor metabolice, consumul de acai a redus glicemia a jeune și nivelul de insulină, precum și glucoza postprandială. Aceleași teste au arătat că nivelurile de colesterol total și colesterol LDL au fost atenuate, în timp ce colesterolul HDL sau „bun” nu a fost afectat.

[ Alte beneficii ]

Cercetările asupra altor beneficii potențiale ale acaiului sunt în curs de desfășurare. S-a demonstrat că acest fruct este benefic în cazul anumitor afecțiuni ale musculaturii scheletice care afectează, de regulă, regiunea lombară, umerii, șoldurile și genunchii, în timp ce proprietățile sale antiinflamatoare pot fi esențiale în lupta împotriva anumitor afecțiuni cauzate de boli autoimune.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu