Acai: un impact benefic asupra metabolismului glucidelor

suc din fructe de acai

Acai are nenumarate efecte pozitive asupra sanatatii; unul din cele mai  cunoscute este impactul sau favorabil  asupra metabolismului glucidelor.

Conform unui studiu clinic  condus in 2011, adulti supraponderali si obezi care au consumat acai doar o luna de zile  au inregistrat  efecte extraordinare.

La sfarsitul tratamentului cu 200 mg de acai pe zi, nivelurile de colesterol  total si LDL (dar nu si cel de colesterol HDL sau “colesterol bun”), trigliceridele  si glicemia a jeune ale participantilor au  scazut semnificativ.

Produse naturale CalivitaAcai Calivita - Pret:148,50 RON
Sirop de acai certificat organic

Mai mult, acai a redus si glicemia postprandiala: cu alte cuvinte,  a ajutat la prevenirea fluctuatilor nivelului de glucide din sange. Pe langa faptul ca  ca sprijina metabolismul  glucidelor sanguine,  capacitatea acaiului de a reduce nivelurile de lipide din sange reprezinta, de asemenea,  un avantaj  pentru diabetici,  care intampina adesea probleme cu aceste valori,  motiv pentru care bolile cardiovasculare acompaniaza frecvent diabetul.

Diagnosticul de diabet, sindrom metabolic  sau rezistenta la insulina,  nu este sfarsitul lumii.  Daca suntem constienti de boala pe care o avem,  urmam sfatul medicului si al nutritionistilor si, in acelasi timp,  recurgem la metode naturale, putem sa luptam  chiar si impotriva  acestei boli cronice.



Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu