Una din trei persoane suferă de această boală!

Alergia a devenit o boală endemică şi se răspândeşte cu rapiditate. În timp ce în secolul al XIX-lea apărea foarte rar, iar în secolul al XX-lea afecta doar 1% din populaţia planetei, astăzi 35% dintre locuitorii globului suferă de pe urma simptomelor neplăcute ale acestei boli. Conform estimărilor OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), acest procent va atinge 50% până în anul 2050.

Cu toate că predispoziţia la alergie poate fi moştenită şi factorii nocivi sunt astăzi mult mai prezenţi în mediul înconjurător, nu este obligatoriu ca această boală să se dezvolte. Cel mai important este să avem un sistem imunitar puternic şi să facem totul pentru a ne creşte imunitatea organismului.alergie secretii nas

Când ne simţim bine, nici măcar nu ne gândim la boală, dar acest lucru se poate schimba într-o clipă.

Când boala şi-a făcut deja simţită apariţia, trebuie să acordăm o atenţie deosebită stilului nostru de viaţă. În cazul alergiei, prevenţia este eficientă doar dacă este efectuată din timp, înainte chiar ca simptomele să apară şi sistemul nostru imunitar să slăbească.

Nu este prea târziu nici când simptomele au devenit vizibile, deoarece, prin întărirea sistemului imunitar, cu ajutorul unei alimentaţii şi al unui stil de viaţă sănătos, boala poate fi prevenită, ba chiar tratată.

Revino pe site zilele următoare, pentru că  îţi vom prezenta 5 sugestii referitoare la evitarea alergiei şi la ameliorarea simptomelor ei neplăcute.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu