Farmacia verde pe timpul verii

tratamente naturiste

În articolul precedent  ne-am concentrat pe măsurile generale de prevenţie, iar acum iată că a venit timpul să vedem ce putem face cu adevărat împotriva infecţiilor.  Cel mai potrivit lucru este prevenţia. Pe lângă faptul că nu e plăcut să fii bolnav şi că acest lucru ne poate distruge vacanţa, prevenind bolile evităm consumul de medicamente, posibilele complicaţii, precum şi costul tuturor acestora.


Infecţiile şi toxiinfecţiile alimentare cauzează probleme frecvente pe timpul verii, printre care diaree, febră şi o stare generală proastă, însă pot conduce şi la probleme mai serioase, printre care deshidratarea. Pierderea de apă cauzată de o infecţie acută poate afecta serios organismul copiilor, pe cel al vârstnicilor, al persoanelor cu boli cronice sau al femeilor gravide, astfel că, pe lângă apelul la farmacia verde, trebuie să consumăm în permanenţă o cantitate adecvată de lichide şi să ne prezentăm la medic, dacă este cazul.

calatoriiCa mijloc de prevenţie, ne putem întări organismul cu probiotice înainte de călătorie sau chiar în continuu, pe toată durata verii. O serie de studii au demonstrat că Lactobacillus acidophilus din Ac-zymes înlătură eficient simptomele infecţiilor digestive, reducând severitatea diareei (şi, astfel, pierderea de lichide!) şi lungimea infecţiei acute.

Ataşându-se de pereţii intestinali, acesta împiedică pătrunderea agenţilor patogeni şi, în acelaşi timp, produce substanţe care inhibă activitatea bacteriilor ce cauzează infecţii, prin urmare poate fi foarte folositor chiar şi folosit în scop preventiv. ProbioBalance, tabletele masticabile atât de îndrăgite de copii, conţin nu doar Lb. acidophilus, ci şi alte două lanţuri de probiotice, precum şi prebioticele care le sprijină multiplicarea.


Şi cistitele (infectii ale tractului urinar) pot cauza neplăceri vara, care pot escala chiar în inflamarea bazinetului şi a rinichilor (pielonefrită). Din păcate, cistita îi afectează şi pe cei care, în general, nu sunt predispuşi la această afecţiune; ea poate apărea foarte rapid, dacă nu suntem atenţi, la plajă, la saună sau dacă stăm pe ceva rece.

infectii tract urinarURX conţine o gamă completă de substanţe active necesare pentru a trata delicat cistita. Am combinat extracte de plante cu efecte diuretice şi de purificare, cum ar fi urzica, buchu şi frunzele de strugurii ursului, extract de năsturel, care are un efect antibiotic natural, precum şi de merişor, cunoscut pentru calitatea sa de sprijinire a sănătăţii tractului urinar.

În plus, D-manoza din compoziţie, un carbohidrat care se absoarbe fără a fi digerat şi apoi este eliminat din organism, ajută la tratarea cistitei. Acesta traversează rinichii şi tractul urinar, unde se leagă de suprafaţa E. coli, una dintre cele mai frecvente cauze ale cistitei. Astfel, poate, practic, elimina fizic din organism bacteria responsabilă de simptome, legând-o de ea însăşi.


Cu puţină atenţie şi dacă ne pregătim din timp farmacia verde, putem evita pericolele care ne pândesc vara.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu