ParaProtex, ucigașul bacteriei Helicobacter pylori

Produse ParaProtex CaliVita

Infectia cu bacteria Helicobacter pylori reprezinta o problema majora de sanatate publica, datorita incidentei sale ridicate in randul populatiei si a implicarii etio­patogenice in afectiunile gastroduodenale cu morbiditate crescuta (ulcer, adeno­carcinom, limfom gastric).

Helicobacter pylori este doar una din componentele ansamblului de bacterii care infecteaza tractusul gas­trointestinal (atat la om, cat si la animale). In multe situatii, infectia microbiana cu Helicobacter pylori este asociata cu infectia parazitara. Asocierea proceselor inflamatorii si parazitare este specifica dismicrobismului intestinal.

Cum se produce infectarea cu Helicobacter pylori?


Infectarea cu Helicobacter pylori se realizeaza prin ingestia orala a acesteia, in majoritatea cazurilor fiind transmisa in familie, prin intermediul salivei, apei, alimentelor (legume, fructe proaspete) contaminate cu materii fecale umane si animale care contin aceasta bacterie.

Ultimele situatii epidemiologice releva ca, in Romania, la copii prematuri si la persoanele de varsta a treia, cu statut socio­economic si conditii sanitare deficitare, predomina fenomenele de maldigestie si malabsorbtie. Prezenta acestor fenomene distruge microbiota digestiva si modifica tranzitul intestinal, facilitand astlel evolutia concomitenta a infectiilor cu Helicobacter pylori si a infectiilor parazitare.

Tratarea infectiei cu Helicobacter pylori

Terapia cu antibiotice ajuta doar la eradicarea infectiei, fara a proteja impotriva reinfectiilor ulterioare. cauze ulcer pepticDin aceasta cauza, pacientii depistati cu H. pylori sunt supusi unui control endoscopic anual, cu examen histologic si microbiologic, in scopul prevenirii evolutiei urmatoarelor leziuni: metaplazie intestinala (1M), gastrita acuta, gastrita cronica evolutiva, ulcere gastrice, limfom gastric.

Rezultatele cercetarilor demonstreaza ca probioticele intensifica eficienta imuniziirii orale si a terapiei in cazul infectiei cu H. pylori, avand efect negativ asupra carcinogenezei si pozitiv asupra dezvoltarii microbiotei digestive.

Solutii naturale


Din fericire, CaliVita ne ofera o solutie comuna atat pentru bacteria Helicobacter pylori, cat si pentru infectia parazitara si anume produsul ParaProtex.

Chiar dupa prima saptamana de la inceperea administrarii produsului ParaProtex(3 tablete/ zi), s-au obtinut rezultate bune, uneori spectaculoase, cu imbunatatirea starii generale. CaliVita ne ofera si doua produse de exceptie pentru protectia si regenerarea mucoasei stomacului, si anume:

· Nopalin care, daca este administrat inainte de masa, datorita continutului sau de fibre vegetale, pectina si mucilagii, protejeaza mucoasa gastro-intestinala si regleaza productia de acid gastric.

· Green Care, care contine cantitati mari de vitamina U, care are rol antiinflamator, cantitati ridicate de minerale ce neutralizeaza acidul gastric, precum si de vitamine si clorofila, ce regenereaza si cicatrizeaza mucoasa gastrica si fortifica sistemul imunitar.

Calivita ofera si probioticele necesare refacerii florei intestinale si anume Ac­Zymes si Acidophilus. Pentru o eficienta crescuta, se recomanda administrarea concomitenta a ParaProtex (distruge bacteria H. pylori si parazitii) cu Nopalin si Green Care (ofera protectie si regenereaza mucoasa digestiva).

S-au obtinut rezultate foarte bune in urma administrarii unei combinatii de ParaProtex 3 tablete/ zi, Nopalin si Green Care, cate 3 tablete/ zi, timp de 15 zile, apoi 15 zile Ac­Zymes sau Acidophilus, dupa care se reia ParaProtex, Nopalin si Green Care timp de 15 zile si probiotice tot 15 zile.

Daca infectia cu Helicobacter pylori este dublata de o parazitoza, este deosebit de eficient ca, in cele 15 zile in care se administreaza probioticele, sa se administreze si Pure Yucca, 3 tablete/ zi, in scopul eliminarii toxinelor rezultate din distrugerea parazitilor. Impactul clinic al evolutiei H. pylori este in continua extindere. Recent, s-a descoperit ca aceasta bacterie joaca un rol important in cresterea retardata la copii.


De asemenea, este posibila asocierea sa cu cancerul de colon, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica si infarctul miocardic. Infectiile cu Helicobacter pylori pot creste riscul bolilor cardiovasculare, avand un rol semnificativ in faza acuta a infarctului miocardic.

Dr. Eugenia Tirifon,
sef laborator de cercetare la Institutul Oncologic Bucuresti


Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu