Produse Calivita pentru o inima sanatoasa

sanatate inima

In articolul de astazi vom insista pe cauzele mai mult sau mai puţin cunoscute care pot duce la îmbolnăvirea inimii, ce măsuri trebuie luate şi care sunt produsele CaliVita care ne ajută să avem o sănătate aşa cum ne-o dorim.

Ateroscleroza

Ateroscleroza reprezintă astăzi cea mai frecventă cauză de deces în lume şi în special în ţările dezvoltate. Ea este, în principal, o boală vasculară localizată în arterele musculare medii şi în arterele elastice mari.

Cele mai frecvente manifestări ale aterosclerozei sunt cardiopatia ischemică, cu diferitele sale forme anatomoclinice, ischemia şi infarctul cerebral, sindroamele de ischemie periferică sau viscerală, dilataţiile anevrismale etc.

Ateroscleroza este o boală cu evoluţie progresivă, debutată în copilărie, şi care se poate manifesta clinic la adult, mai precoce sau mai tardiv. Factorii de risc definesc acele caracteristici care se regăsesc la persoanele sănătoase şi care sunt asociate statistic cu posibiltatea apariţiei unei boli cardiovasculare aterosclerotioce.

În sens larg, factorii de risc includ:

caracteristici ale modului de viaţă caracteristici biochimice şi fiziologice caracteristici individuale (nemodificabile)
– alimentaţie bogată în grăsimi saturate, colesterol
– fumat
– consum de alcool
– sedentarism
– creşterea colesterolului total sau a colesterolului LDL
– HTA
– scăderea colesterolului HDL- creşterea trigliceridelor
– diabet zaharat
– obezitate
– factori trombogeni
-vârstă
– sex
– istoric familial de cardiopatie ischemică sau alte boli cardiovasculare aterosclerotice la vârste tinere

Fiecare factor de risc pe care îl eliminaţi reduce considerabil posibilitatea de a dezvolta o boală coronariană şi de a avea într-o zi un atac cardiac.

Ce trebuie făcut? În primul rând, trebuie schimbat stilul de viaţă:
– încercaţi să vă lăsaţi de fumat
– faceţi exerciţii fizice în mod regulat
– controlaţi-vă greutatea
– folosiţi zilnic suplimentele CaliVita pentru digestie, reglarea colesterolului şi a trigliceridelor, detoxifiere, coenzima Q10, produsele antistres, apa alcalină ionizată etc.

Cum mă poate ajuta produsul Nopalin?

Prin conţinutul bogat în aminoacizi, produsul poate determina scăderea apetitului. De asemenea, împiedică formarea lipidelor, accelerează catabolismul lipidelor şi eliminarea acestora din organism. Datorită acestor efecte, Nopalinul poate fi recomandat persoanelor supraponderale sau obeze.

Produse naturale CalivitaNopalin - 200 tablete cu 
fibre de cactus nopal.

Nopalinul stabilizează glicemia prin creşterea sensibilităţii organismului la insulină. Putem spune că, datorită efectului hipoglicemiant şi a vitaminelor din compoziţie, acest supliment reduce complicaţiile diabetului zaharat, adică retinopatia, ateroscleroza diabetică etc.

Aminoacizii , fibrele şi vitamina B previn conversia excesivă a glucidelor sanguine în lipide. De asemenea, prin accelerarea catabolismului lipidic, Nopalinul reduce colesterolemia, trigliceridemia şi LDL. Vitamina B3 (niacina) poate converti colesterolul LDL în forma HDL, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

Dar Omega 3?

Uleiul de peşte are în compoziţie acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon, cei mai importanţi fiind acidul eicosapentaenoic şi acidul decosahexaenoic, care sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice.

Produse naturale CalivitaOmega 3 Concentrate - 100 capsule 
gelatinoase cu concentrat de omega3

Prostaglandinele sunt implicate în răspunsul imun, funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară şi scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune aretrială şi infarct de miocard. Deoarece reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, crescând aportul de oxigen în ţesuturi.

Cholestoneprodus calivita colesterol

Componenţii suplimentului alimentar Cholestone asigură o scădere a nivelului sanguin de colesterol, a trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară, scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct de miocard.

Deoarece reduce vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie sanguină, crescând aportul de oxigen în ţesuturi.

Conezima Q10

În România, ca de altfel peste tot în lume, foarte mulţi oameni care suferă de hipertensiune sunt trataţi cu medicamente hipotensoare tradiţionale (betablocnate), care, pe lângă efectul dorit, de normalizare a tensiunii arteriale, au şi multiple efecte secundare nedorite, ce împiedică funcţionarea enzimelor activate de coenzima Q10.

Produse naturale CalivitaSuper CoQ10 Plus - Complex de 
coenzima Q10 de la Calivita

Se recomandă administrarea concomitentă de betablocante şi coenzima Q10, pentru a contracara lipsa coenzimei din organism şi a preveni apariţia unor efecte adverse nedorite: oboseala, apatia, scăderea contractilităţii miocardului.

Rhodiolin

Rhodiolinul este un echilibrator excepţional în cazul stresului şi un protector al sistemului imunitar, care ameliorează sau restabileşte apărarea organismului împotriva bolilor. Asigură imunotoleranţa, recunoaşte diferenţa între self şi non-self, supraveghează activitatea sistemului imunitar vizavi de procesele maligne.

Produse naturale CalivitaRhodiolin - Preparat antistres pe baza
de extract natural de rhodiola rosea

Menţine homeostazia organismului, asigurând astfel echilibrul între sistemul imunitar şi nivelul hormonal, creşte nivelul serotoninei şi dopaminei la persoanele expuse stresului, scăzând în acelaşi timp efectele componentelor potenţial nocive, adică nivelul hormonilor glucocorticoizi (cortical, glucocorticoid), şi asigurând un nivel optim al acestora.

Organic ACAI

Siropul Organic Acai reprezintă o descoperire senzaţională a ultimilor ani. Acesta conţine mai multe tipuri de antioxidanţi, ține sub control tensiunea arterială, reduce riscurile unui atac de cord, poate preîntâmpina deterioararea colagenului şi inflamarea celulelor cauzată de radiaţiile ultraviolete.

Produse naturale CalivitaAcai Organic - suc de acai certificat
organic bogat in antioxidanti si vitamine

Acai conţine, de asemenea, şi cantităţi semnificative de fitosteroli, are efecte de reducere a colesterolului şi de diminuare a riscului de apariţie a cancerului, care sunt deja bine cunoscute.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu