Produse naturiste pentru gastrita si ulcer gastric

remedii naturiste pentru gastrita si ulcer gastric

Stomacul e acea  portiune a tubului digestiv unde are loc, in mare parte, digestia alimentelor. Acesta e pozitionat in partea stanga a cavitatii abdominale si face legatura intre esofag si duoden. Peretele stomacului e alcatuit din mai multe straturi. Dintre toate, mucoasa este cel mai important start si are o suprafata neregulata, formata din multe pliuri, ce maresc suprafata de contact cu alimentele.

La nivelul mucoasei se afla glandele ce secreta acidul clorhidric si enzimele ce intervin in digestie, dar si cele care secreta mucusul, substanta care protejeaza stomacul de actiunea celor dintai (HCI si enzimele digestive). De asemenea, tot la nivelul mucoasei se gasesc glandele ce secreta hormonii si intervin in reglarea activitatilor digestive. Atunci cand functionarea acestor glande e tulburata, fie in sensul hipersecretiei de HCI, fie in sensul scaderii cantitatii de mucus, apar, prin ranirea mucoasei, cele mai importante boli ale stomacului, precum gastritele si ulcerul.

Produse naturale CalivitaGreen Care - Pret: 74,03 LEI
Produs natural cu efect alcalinizant

Gastrita este o afectiune a stomacului in care apare inflamatia mucoasei si care se manifesta prin mici ulceratii (rani), ca niste eroziuni. In cazul in care aceste ulceratii sangereaza, vorbim despre o gastrita hemoragica.

Ulcerul gastro-duodenal este o boala frecventa (prezenta la aproximativ 10% din pacientii cu afectiuni digestive) care afecteaza peretele stomacului sau duodenului. La acest nivel apare o leziune (rana) profunda, care depaseste mucoasa. Uneori evolueaza fara nici un simptom, alteori cauzeaza dureri caracteristice.

In cazul ulcerului duodenal, cele mai afectate sunt persoanele intre 30-40 ani, iar in cazul ulcerului gastric, persoanele intre 50-60 ani.

Leziunile peretelui apar ca urmare a dezechilibrului intre factorii care protejeaza mucoasa digestiva si cantitatea de HCI secretat, precum si a altor substante din sucul gastric (pepsinogenul), care afecteaza integritatea stomacului. In aparitia ulcerului sunt implicati atat factori genetici, cat si factori de mediu…

flora intestinala sanatoasaFactorii genetici. Persoanele care au in familie cazuri de ulcer prezinta un risc cu 40% mai mare de a se imbolnavi de ulcer decat restul populatiei. De asemenea, ulcerul este mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina 0 (acesti factori influenteaza secretia de HCI).

Factorii de mediu. Sunt printre cei mai importanti care concura la aparitia ulcerului.

  • Dintre acestia, pe primul loc se situeaza fumatul. Fumatul stimuleaza secretia de HCI si scade secretia substantelor care protejeaza mucoasa stomacului.
  • Alcoolul. Are un efect iritativ asupra mucoasei gastrice. In cazul consumului de lunga durata intervine in producerea ulcerului, actionand la fel ca fumatul.
  • Stresul. Este, de asemenea, o cauza importanta in producerea ulcerului. In cazul unui stres puternic, apar ulcerele de stres sau gastrita hemoragica acuta. Stresul de intensitate mai mica dar de lunga durata creeaza conditii favorabile pentru aparitia ulcerului gastro-duodenal. Exista si anumite boli care favorizeaza aparitia ulcerului, unele fiind implicate direct, iar altele intervenind prin intermediul medicatiei. Acestea sunt bolile care necesita administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene (aspirina, diclofenac, indometacin, etc. sau derivate de cortizon prednison).
  • In ultimii ani s-a descoperit ca exista o bacterie, Helicobacter Pylori, implicata in etiopatogenia afectiunilor gastro-duodenale. Statistic, s-a stabilit ca cel putin 90% din cazuistica de ulcer peptic este cauzata de Helicobacter Pylori. In majoritatea cazurilor, ulcerul este unic si cel mai adesea are o forma cu margini netede si bine delimitate.

Majoritatea ulcerelor se manifesta prin sindromul dispeptic ulceros, unde durerea este pe primul plan. Din fericire, ulcerul se poate trata. Un tratament corect asigura bolii o evolutie favorabila si consta in inchiderea leziunii ulceroase si evitarea complicatiilor.

Produse naturale CalivitaNopalin - Pret: 91,08 LEI
Tablete cu fibre de cactus Nopal

Produsele CaliVita ajuta atat la tratamentul propriu-zis al ulcerului, cat si la indepartarea cauzelor care l-au provocat. In acest sens, pentru tratamentul ulcerului au dat si dau rezultate deosebite suplimentele naturale de Lucerna si Nopal deshidratat – Green Care si Nopalin.

Green Care contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca varza cruda sau zeama de varza) si are proprietati antiinflamatoare. Prin continutul bogat de minerale are o actiune alcalinizanta, neutralizand HCI. Continutul de vitamina K opreste sangerarea mucoasei peretelui stomacal, grabind coagularea; clorofila accelereaza cicatrizarea leziunii; betaina mareste rezistenta mucoasei gastrice; fierul inlatura eventuala anemie; vitaminele si mineralele fortifica organismul, contribuind la evitarea malnutritiei ce insoteste ulcerul, iar antioxidantii maresc rezistenta sistemului imunitar. Se recomanda administrarea a cate 2 tablete la o ora dupa fiecare masa principala.

Nopalinul este un supliment natural complex care contine aminoacizi, vitamine, minerale, fibre vegetale, mucilagii, gume. Prin continutul de fibre vegetale si mucilagii, protejeaza mucoasa gastro-intestinala si regleaza productia de acid gastric, asigurand in acest mod o protectie eficienta persoanelor care consuma condimente sau care urmeaza o medicatie antiinflamatoare. Prin continutul de vitamine, minerale, aminoacizi, protejeaza organismul si il hraneste. Se recomanda cate 1-2 tablete cu 30 de minute inaintea meselor.

In ulcerele a caror cauza este infestarea cu Helicobacter Pylori, pe langa produsele amintite mai sus a dat rezultate deosebite produsul ParaProtex – 3 tablete/zi (substantele din compozitie distrug bacteria).

In cazul bolilor care necesita medicamente antiinflamatoare (aspirina, indometacin, etc.) se recomanda urmatoarele produse CaliVita cu proprietati antiinflamatoare:

Omega 3, Evening Primrose Oil – care contin acizi grasi nesaturati cu rol antiinflamator;

Super Soya Lecithin (lecitina naturala din soia) si White Willow (aspirina naturala).

Atunci cand stresul este cauza producerii ulcerului, produsele CaliVita ne sunt de un real folos pentru combaterea acestuia. Se recomanda a se consuma, pe langa Green Care si Nopalin, una din urmatoarele destresante deosebite: Stress Management B-complex, Rhodiolin, Coenzima Q10, Bee Power Royal Jelly – 2-4 tablete/zi.

Pentru fumatori, CaliVita ofera produsul Smokerade (6 tablete/zi), care protejeaza organismul, datorita antioxidantilor sai foarte puternici, si ii ajuta pe cei care doresc sa renunte la fumat. Pentru cei care consuma alcool in exces, de un real folos este siropul Noni, 3 doze/zi.

Persoanelor cu grupa sanguina 0, predispuse genetic la ulcer, CaliVita le ofera produsul Vital 0, specific acestei grupe sanguine, care, datorita substantelor din compozitie, ajuta la prevenirea bolii ulceroase.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu