Sfaturi pentru a trata infecţiile micotice

remediu naturist pentru infectiile micotice

Conform studiilor ştiinţifice, una din două persoane contractează o infecţie micotică (cu ciuperci) în timpul vieţii. Din fericire, acestea nu pun în pericol viaţa, dar sunt destul de neplăcute, deoarece ne dau bătăi de cap o perioadă relativ lungă. O infecţie micotică a unghiilor sau Candida ne pot strica foarte uşor buna dispoziţie.

În această perioadă a anului, pe frig, când purtăm zilnic pantofi închişi, creăm condiţii favorabile pentru apariţia ciupercilor. În plus, infecţiile micotice se pot extinde cu uşurinţă la celelalte părţi ale corpului sau de la o unghie la alta. Cei care poartă pantofi strâmţi sau care fac sport au şanse mai mari de a contracta infecţia.

Dermatologii prescriu, în general, creme sau loţiuni antimicotice pentru această problemă, dar, dacă nu sunt eficiente, medicul poate recomanda medicamente sub formă de tablete. Unele au efecte nocive asupra ficatului, motiv pentru care sunt necesare analize frecvente de sânge, pentru a testa funcţia enzimelor hepatice. Însă există metode mult mai delicate de tratare a infecţiilor micotice!

Metode naturale împotriva infecţiilor dermatologice şi ale unghiilor

Vă recomandăm Oregano Oil împotriva diferitelor micoze ale pielii şi unghiilor, în special împotriva micozelor unghiilor. Acest produs poate fi folosit şi pentru uz extern, dacă doriţi să trataţi infecţiile în mod natural sau să suplimentaţi tratamentul medicamentos. Mulţumită uneia dintre substanţele sale active, uleiul de oregano ajută la distrugerea fungilor şi previne multiplicarea acestora. Puteţi folosi, de asemenea, uleiul de oregano ca metodă profilactică, pentru evitarea micozelor!

Extrasul de usturoi din Garlic Caps poate fi, de asemenea, folositor pe durata tratamentului antimicotic. Un experiment ştiinţific a analizat eficacitatea sa împotriva Trichophyton rubrum, specia ce cauzează cele mai multe infecţii dermatologice.

Rezultatele au demonstrat că conţinutul de alicină al usturoiului este comparabil cu cel al unui medicament foarte des folosit, însă, bineînţeles, nu prezintă efectele secundare ale acestuia.

ParaProtex este un produs antiparazitar şi antimicotic eficient şi complex, care sprijină lupta împotriva infecţiilor într-un mod delicat, substanţele pe care le conţine fiind aplicate de mult timp în medicina tradiţională – usturoi, ulei din seminţe de grepfrut, cuişoare, bogate în uleiuri esenţiale, precum şi alte plante cu efecte benefice, cum ar fi iarba de smirnă, dracila şi Pau D’Arco, toate concentrate într-o singură tabletă. Se recomandă şi în caz de infecţie cu Candida, fiindcă sprijină mecanismul de apărare al organismului, neafectând însă flora bacteriană intestinală.

Candida – când echilibrul intern se dereglează

Candida albicans este o aşa-numită drojdie sau ciupercă microscopică, prezentă în mod normal în colon şi vagin, care nu cauzează simptome, însă, dacă microflora extrem de sensibilă a acestor zone este dereglată, se poate înmulţi cu uşurinţă. Infecţia cu Candida apare, de obicei, după un tratament cu antibiotice, dar şi în anumite perioade stresante sau în cazul unor boli.

Poate cauza manifestări neplăcute, împotriva cărora medicii sunt obligaţi să prescrie medicamente antimicotice, adesea chiar imediat după tratamentul cu antibiotice. Acest lucru poate fi evitat, iar regenerarea poate fi sprijinită cu ajutorul suplimentelor cu probiotice, al căror consum trebuie să înceapă în cursul tratamentului cu antibiotice şi să continue câteva săptămâni după acesta, precum şi cu preparate antimicotice naturale.

Persoanele susceptibile la infecţiile cu ciuperci trebuie să acorde o atenţie specială acestui lucru, printre acestea numărându-se pacienţii aflaţi la tratament cu imunosupresoare sau diabeticii. Aceştia trebuie să se bazeze întotdeauna pe profilaxie! Până la primăvară aveţi timp să trataţi infecţiile dermatologice, aşa că, dacă nu doriţi să luaţi medicamente, încercaţi alternativele naturale, care nu au efectele secundare ale tratamentului alopat!Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu