5 sugestii pentru evitarea alergiei

remedii alergii

Chiar dacă  vara e pe sfarsite, asta nu inseamna ca anotimpul alergiilor se apropie de final. Dacă vrei să eviţi episoadele de strănutat şi iritarea ochilor, citeşte şi urmează sfaturile de mai jos!

1. Evită alergenii!femeie ce stranuta

Cu toate că nu putem elimina toţi alergenii din mediul înconjurător, putem încerca să le reducem prezenţa. De mare ajutor împotriva polenului este să aspirăm sau să schimbăm covoarele mai des. Înlocuieşte produsele cosmetice şi de igienă domestică ce conţin substanţe chimice cu produse naturale!

2. Detoxifică!

Principala condiţie pentru întărirea sistemului imunitar este să eliminăm toate toxinele acumulate în organism, prin urmare detoxificarea are un rol foarte important. Clorofila, de exemplu, ne poate ajuta, prin urmare se sugerează să fie consumată pe post de tratament.

3. Elimină stresul!

Persoanele care duc o viaţă stresantă sunt mult mai susceptibile la alergii. Motivul este că stresul de durată va epuiza rezervele de vitamine şi minerale vitale pentru funcţionarea adecvată a sistemului imunitar. Fără acestea, eficienţa sistemului imunitar va scădea, iar organismul va fi mai puţin rezistent la alergeni.

4. Mănâncă sănătos!

Fiindcă cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar este corelată cu intestinul subţire şi cu cel gros, o alimentaţie adecvată este vitală în lupta împotriva alergiei. Modificarea alimentaţiei a ajutat deja multe persoane care suferă de simptome alergice. Consumă mai multe fructe şi legume proaspete şi produse lactate ce conţin probiotice.

alimentatie sanatoasaAtunci când îţi planifici alimentaţia, fii atent la reacţia încrucişată dintre polen şi anumite alimente, deoarece consumul acestora poate imita reacţia alergică la polen.

 

De exemplu, persoanele alergice la ambrozie trebuie să fie atente la consumul de pepene verde şi castraveţi, în timp ce persoanele alergice la mesteacăn sunt sensibile la majoritatea fructelor din anotimpul cald!

 

5. Consumă suplimente alimentare!

În lupta împotriva alergiilor, nu doar vitaminele, ci şi alte comori ale naturii ne pot ajuta. Conform experimentelor, consumul a 1.000 mg de vitamina C zilnic, timp de 3 zile, poate reduce semnificativ nivelul histaminelor, care cauzează simptome alergice, în timp ce un nivel adecvat de vitamina D reduce riscul de apariţie a reacţiilor alergice.

Conform unui studiu recent, noni poate ajuta dacă este consumat ca adjuvant în terapia antialergică. Într-un mediu experimental, s-a demonstrat că extractul din fructe şi frunze de noni, consumat din timp, poate reduce semnificativ reacţia la alergeni. Potrivit cercetătorilor care au condus experimetnul, efectele se datorează acidului ursolic prezent atât în noni, cât şi în mere, dar şi bioflavonoidelor, cum ar fi campferolul şi rutina. Prin urmare, consumul regulat de noni poate ajuta la ameliorarea reacţiilor alergice.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu