Coenzima Q10

beneficii CoQ10

Coenzima Q10 a fost izolata pentru prima data in 1957, de dr. F. Crane, din mitocondriile  carnii de vaca,  la Universitatea din Wisconsin, SUA.  Structura sa chimica  a fost definita  un an mai tarziu  de dr. W. Folkers.

Din acel moment, interesul cu privire la proprietatile  si efectele acestei substante a fost intr-o continua  crestere, in cadrul instititutiilor  medicale si stiintifice cele mai renumite  din lume.  Prof. P. Mitchell a primit, in 1978, Premiul Nobel  pentru explicarea functiilor CoQ10.

Produse naturale CalivitaSuper CoQ10 Plus - Pret:170,83 LEI
Complex de coenzima Q10 si antioxidanti

Efectele benefice ale acestei substante au fost demonstrate si prezentate in mai mult de o suta de studii clinice despre bolile cardiovasculare (aritmie, afectarea inimii de droguri, hipertensiune, atac cardiac).  reactiile cu privire la efectele CoQ10 au inceput sa capete  o amploare neobisnuita dupa 1990 si o serie de rezultate  foarte interesante au fost prezentate la prima Conferinta Internationala a Asociatiei CoQ10 din Boston (1998). Interesul expertiilor cu privire la CoQ10 e la fel de mare si in prezent.

Ce este coenzima Q10?

CoQ1o,  cunoscuta si sub denumirea de ubichinona Q10 (din latinescul ubique), e dupa cum ii spune si numele, o substanta ubicua.  Si asta pentru ca ubichinona Q10 exista, in mod natural, in fiecare celula a organismului uman,  in mitocondrii, care au rolul  de a produce energia necesara celulelor.

O celula fara CoQ10  poate fi comparata cu un motor fara bujii, pentru ca nu e capabila  sa produca “scanteia“, energia vitala tuturor celulelor . Mecanismele complexe de generare a energiei in celule, in care CoQ10 joaca un rol ectrem de important, sunt numite procese bio-energetice.

De unde primesc celulele CoQ10?

Cu toate ca fiecare celula  din organism produce CoQ10, ele isi extrag anumite tipuri de CoQ din alimente  si le transfora in CoQ10 in ficat,  deoarece aceasta e singura molecula  utilizabila in procesul de generare a energiei in organismul uman.


CoQ10 ne optimizeaza sanatatea si ne revitalizeaza – e o adevarata scanteie a vietii.

Dr. E.S.  Wagner, Institutul American de Sanatate si Nutritie


Dar problema e ca aceste procese pot fi afectate de boli sau procesul de imbatranire.  Cu alte cuvinte,  chiar in momentul  in care organismul are nevoie  cel mai mult de aceasta “substanta stimulanta“, cantitatea sa e insuficienta.  O alta problema  e ca cele mai bogate surse de CoQ sunt o serie de alimente (carnea, ficatul, ouale) care reprezinta,  deasemenea, (cu exceptia pestelui), si surse de grasimi animale saturate si colesterol. Legumele sunt si ele o sursa potrivita de CoQ10 , cu toate ca  intr-o cantitate mult mai mica.  Procesarea alimentelor duce la scaderea  semnificativa a cantitatii de CoQ10 din acestea.

Cum putem rezolva aceasta problema?

simptome lipsa coq10In laboratoarele si institutiile de cercetare din intreaga lume s-a demonstrat ca o deficienta  foarte mica de CoQ10 poate duce la afectarea serioasa a sanatatii si la instalarea bolilor.  Acesta e motivul pentru care expertii in nutritie  considera ca CoQ10  trebuie administrata sub forma de supliment alimentar.  Oamenii de stiinta au estimat  ca, daca nivelul de CoQ10 din organism  scade sub 25% din valoarea normala, apar o serie de probleme de sanatate care pot duce la cresterea riscului de mortalitate (75-100%).

Calivita International va ofera o solutie la aceste probleme sub forma a trei produse:

Mega CoQ10 Plus, care contine 50 mg de substanta activa intr-o capsula, Super CoQ10 Plus, care contine 20 mg de CoQ10 intr-o capsula, si Sublingual CoQ10 care contine 30 mg de CoQ10 intr-o capsula. Spre exe,mplu, o tabletă de Sublingual CoQ10 furnizează tot atâta CoQ10 cât 6 kg de somon sau aproape 2 kg de pui.

Gramajul substantei active a fost stabilit in functie de recomandarile  expertiilor, care au estimat  ca doza zilnica  de prevenire, si/sau mentinere este de 10-30 mg. Dar asta,  bineinteles,  doar in cazul in care aveti un meniu foarte variat, nu fumati,  nu folositi medicamente pe termen lung (in special pentru reducerea nivelului colesterol), nu aveti  mai mult de 35 de ani,  nu sunteti afectati de stres, nu suferiti de boli degenerative, etc.

In caz contrar, trebuie sa cresteti doza zilnica! De ce? In primul rand pentru ca CoQ10 e un puternic antioxidant  si un component  al “linie defensive antioxidante” impotriva radicalilor liberi.

Valoara produselor  Mega CoQ10 Plus, Super CoQ10 si Sublingual CoQ10  a fost ridicata  datorita includerii, in compozitia acestora , a altor antioxidanti importanti, cum ar fi beta-carotenul, vitamina E si seleniul.

Acesti compusi se sprijina si protejeaza reciproc si isi multiplica efectele. Prin folosirea regulata, pe termen lung, a produselor mai sus mentionate, puteti obtine urmatoarele beneficii:

  • cresterea nivelului energetic si eliminarea oboselii;
  • intarirea capacitatii de aparare a inimii impotriva afectiunilor cardiovasculare;
  • intarirea sistemului autoimunitar;
  • normalizarea tensiunii arteriale, a nivelului de glucoza si de grasimi din sange;
  • prevenirea si reducerea problemelor periodontale (paradentoza);
  • cresterea nivelului de activitate si de rezistenta;
  • imbunatatirea protectiei antioxidante a celulelor.Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu