Produse naturiste Calivita pentru constipatie

tratament naturist pentru constipatie

Suplimentele CaliVita folosite în ameliorarea şi evitarea constipaţiei sunt numeroase, de aceea voi încerca să le sistematizez, în funcţie de bolile de bază:

Constipaţia asociată hipotiroidiei se poate ameliora cu Ocean 21 sau cu Spirulina Max. Ocean 21, datorită bogăţiei substanţelor componente, detoxifică organismul în general, algele bogate in iod din compoziţie ameliorează hipotiroidia, iar specia de alge Laminaria digitala favorizează motilitatea intestinală. Datorită sfeclei roşii, participă direct la combaterea constipaţiei.

Algele verzi-albăstrui din Spirulina Max conţin o mare cantitate de iod, dar şi de alte minerale. Ele participă la detoxifiere prin stimularea tranzitului intestinal, dar garantează şi aportul de iod necesar în hipotiroidie. Constipaţia din bolile infecţioase apare în special datorită sindromului febril şi pierderii de apă prin transpiraţie.

Produse naturale CalivitaSpirulina Max - Pret: 43,34 LEI
Produs detoxifiant natural cu alge

Pot fi folosite suplimente ca ImmunAid, VirAgo, Garlic Caps. ImmunAid conţine extract de gheara mâţei şi zinc. Gheara mâţei are rolul de întărire a imunităţii prin creşterea numărului limfocitelor T, iar zincul participă la funcţionarea normală a sistemului imunitar; acest element chimic intră în compoziţia a peste 100 de enzime ale organismului.

VirAgo conţine concentraţii mai mici de gheara mâţei şi zinc, dar are, în plus, extract de rădăcină de echinaceea, extract de frunze de măslin, Pau d’Arco şi lizină. Toţi aceşti constituenţi participă la creşterea imunităţii organismului şi, implicit, la rezolvarea problemelor de constipaţie.

Garlic Caps are o acţiune multiplă: pe lângă acţiunea antibacteriană, antiparazitară, antifungică, antivirală, care duce la creşterea imunităţii, este şi un bun drenor biliar, îmbunătăţeşte microcirculaţia la nivelul colonului, ceea ce sprijină peristaltismul intestinal.

produse naturiste calivita pentru constipatieDacă Garlic Caps este asociat cu Meal Time, supliment cu enzime din papaya, care ajută la digestia proteinelor, efectul de ameliorare a constipaţiei este şi mai rapid.

qProtect  poate fi administrat cu rezultate bune dacă au apărut hemoroizi sau fisuri anale. Datorită Gingko biloba din compoziţie, produce vasodilataţie, îmbunătăţind circulaţia la nivelul zonelor afectate, iar datorită antioxidanţilor (vitamina C, E, betacaroten şi seleniu), ajută la neutralizarea radicalilor liberi formaţi.

Constipaţia din sindromul de colon iritabil poate fi tratată cu Green Care, Nopalin, Acidophilus.

Green Care are acţiune alcalinizantă, creşte rezistenţa mucoasei faţă de enzimele digestive, este şi un bun laxativ. Sprijină acţiunea produsului Acidophilus. În mod direct, este un bun laxativ.

Nopalin, prin fibrele din compoziţie, asigură o traversare mai facilă a alimentelor prin tubul digestiv şi un tranzit intestinal normal. Acidophilus, prin utilizarea sistematică, asigură un efect depurativ, reglând astfel tranzitul intestinal. Este obligatoriu să fie ingerat cu o cantitate mare de apă, pentru că mucilagiul din seminţe de iarbă din compoziţie poate agrava constipaţia.

Constipaţia determinată de stres, indiferent de etiologia acestuia (stres de boală, familial, interpersonal, de serviciu), poate fi ameliorată sau tratată cu suplimente ca Rhodiolin sau Stress Management. Rhodiolin, fitonutrient cu efect adaptogen, are rol destresant, antidepresiv, creşte imunitatea, ameliorează circulaţia sangvină.

Produse naturale CalivitaRhodiolin - Pret: 118,47
120 capsule cu concentrat de 
rhodiola rosea

Acest efect poate ameliora şi constipaţia datorată stresului. Stress Management, prin vitamina B3 din compoziţie, asigură funcţionarea în condiţii cât mai normale a aparatul digestiv, iar prin magneziu asigură relaxarea. Tratamentul bolilor antidepresive este urmat frecvent de apariţia constipaţiei. Dintre suplimentele folosite cu rezultate benefice, putem menţiona Pure Yucca asociat cu Power Mins.

Pure Yucca epurează toxinele rezultate din metabolism. Stimulează digestia, accelerează şi reglează procesele de secreţie. Întotdeauna trebuie consumat cu o cantitate mare de lichide, pentru eliminarea cât mai eficientă a toxinelor din organism.

Este bine să se asocieze cu Power Mins, care, prin multitudinea de minerale chelatate (se absorb de 3-10 ori mai repede prin legarea de aminoacizi), asigură funcţionalitatea optimă la nivel celular. Mineralele se pierd prin eliminarea rapidă a toxinelor, în cazul în care se administrează Yucca şi, de aceea, este bine sa fie administrate împreună.

Boala Parkinson, însoţită, de obicei, de constipaţie, poate fi ameliorată cu produsul Bee Power, care are rolul de a energiza organismul prin aminoacizii şi acetil-colina (neurotranmiţător) pe care-i conţine. Ameliorând boala, participă şi la creşterea tonusului musculaturii intestinale, îmbunătăţind peristaltica.

Constipaţia din sarcină poate fi ameliorată cu New Life. Componentele acestuia asigură o dezvoltare normală a fătului şi diminuează semnificativ modificările la care este supusă femeia în sarcină. Prin tonifierea musculaturii asigură, printre altele, şi o peristaltică intestinală normală.

Este bine să fie identificate şi îndepărtate cât mai rapid condiţiile de apariţie a constipaţiei. Trataţi întotdeauna boala de bază şi nu veţi mai fi deranjaţi de neplăceri de genul constipaţiei. Consumaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete, faceţi mişcare şi vă veţi simţi mai bine!Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu