Rhodiolin, pentru o viata activa, lipsita de stres

rhodiolin de la calivita

Ritmul alert al vietii cotidiene ne obliga sa facem fata la noi si noi provocari. Grijile se inmultesc mereu. Incercam sa rezistam stresului si mai bem inca o ceasca de cafea, spunandu-ne ca este ultima pe ziua de azi. Incet-incet, singuri ne sapam groapa, iar in final, ne imbolnavim…

Stresul nu e o inventie a zilelor noastre, stresul exista de multa vreme, dar poate nu la acelasi nivel. In trecut, scopul sau era de a-i pregati pe stramosii nostri de fuga, sau daca era necesar chiar, de lupta.

Totusi, stresul contemporan are alte caracteristici: este in permanenta prezent in viata noastra, putand fi provocat de blocajele din trafic, de zgomot, de tensiunile aparute la locul de munca, de problemele familiale, precum si de criza de timp sau de bani.

Produse naturale CalivitaRhodiolin - produs natural pentru o viata
activa, lipsita de stres si probleme

Starea indelungata  de alerta poate provoca perturbari in organismul nostru, iar accelerarea proceselor metabolice consuma rapid substantele nutritive vitale. Dezechilibrul intern creat obliga organismul sa lupte pentru supravietuire. Astfel, mecanismul de aparare a organismului, care a asigurat supravietuirea omului in situatiile de pericol extrem, devine un prim factor de risc.

Rhodiola Rosea – remediu natural

Nu putem invinge stresul, si  nici nu-l putem exclude total din viata noastra. Chiar daca suna ciudat, intr-o mica masura, stresul este indispensabil chiar si in zilele noastre. Stresul face parte din existenta umana: permite luarea de decizii si asigura supravietuirea in propriul mediu. Insa cea mai buna solutie este sa apelam din timp la ajutorul oferit de natura, la asa-numitele adaptogene, pentru a evita riscurile ce deriva din starea prelungita de stres.

Rhodiola Rosea

Aceste plante binecunoscute ofera un ajutor de nadejde omului modern. Ele mentin echilibrul intern al organismului si, daca este nevoie, il stimuleaza sa actioneze. Nu e de mirare ca, in ultimul timp, adaptogenele au suscitat interesul pe scara larga.

Cererea de Rhodiola Rosea, un adaptogen foarte pretuit, este din ce in ce mai mare. Rhodiola rosea, prin vitaminele, minerale si substantele sale biologic-active, este un ajutor pretios ce ne ajuta sa facem fata situatiilor stresante din viata de zi cu zi.

Rhodiola rosea sporeste rezervele vitale, capacitatea de rezistenta a organismului fata de factorii de stres, creeaza posibilitatea utilizarii eficiente a rezervelor celulare, restabileste confortul psihic si, prin capacitatile sale de regenerare, imbunatateste semnificativ starea generala. Merita, prin urmare, sa apelam la ea, inainte de a primi semnale de alarma de la organism.

Practica medicala confirma calitatile Rhodiola Rosea

In cadrul practicii mele medicale, am descoperit ca Rhodiola rosea are un efect benefic deosebit, mai ales in randul persoanelor cu grupa sanguina zero. Persoanele cu aceasta grupa sanguina depasesc cu brio situatiile care genereaza stres de scurta durata, insa, daca stresul persista, ele reactioneaza necorespunzator. Aceste persoane, suprasolicitate, se epuizeaza si sunt predispuse la un comportament distructiv, in organismul lor desfasurandu-se procese metabolice negative.

Majoritatea infuleca dulciuri, consuma cantitati nelimitate de cafea si fumeaza enorm. Unii, disperati sa-si recupereze sursele de energie, apeleaza la stimulente. Aceste incercari provoaca insa o epuizare si mai puternica, finalizandu-se cu pierderea controlului. Acesta este momentul cand se pot declansa boli, cand ne ameninta riscul de ingrasare, diabetul sau depresia.stare fara stres

As exemplifica, aducand in discutie cazul unei tinere femei cu grupa sanguina zero, care a apelat la mine din cauza durerilor permanente de cap, insotite  de schimbari de  dispozitie si tulburari de somn.  Isi incepuse serviciul  la o mare intreprindere cu cateva luni inainte,  dupa ce obtinuse diploma. Din viata studenteasca fara griji,  s-a trezit brusc  in lumea  termenelor stricte,  unde trebuia sa fie mereu disponibila si  avea nevoie de o conditie fizica deosebita.

Alergatura continua,  orele indelungata petrecute in fata calculatorului,  precum si mesele neregulate si-au facut  in curand efectul.  Pacienta mea se plangea din ce in ce mai des de  dureri rebele de cap,  insotite de oboseala permanenta si stres.  Cand calmantele nu si-au mai facut efectul,  in disperare de cauza, a inceput sa ia antidepresive, insa fara niciun rezultat. Atunci s-a decis sa-si faca analiza de sange la microscop in camp intunecat.

Conform rezultatelor,  echilibrul intern al  organismului era perturbat – celulele sale sanguine devenisera  deosebit de sensibile la schimbarile din mediul inconjurator, existau semnale  care indicau deficiente in functionarea sistemului imunitar, o capacitate de detoxifiere scazuta, cresterea riscului de  agregare plachetara si de embolie.  I-am recomandat sa-si schimbe meniul,  si sa consume produsele Rhodiolin, Spirulina Max, Omega 3 si AC Zymes de la Calivita.

Dupa trei luni la control, pacienta  a afisat o dispozitie mult mai buna. Datorita alegerii suplimentelor alimentare potrivite si a adoptarii stilului de viata corespunzator grupei sanguine zero, a scapat de bolile sacaitoare, si-a redobandit energia si tonusul.

Dr. Margareta Mitu


Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu