Elimina stresul din viata ta!

Va tremura mainile? Aveti izbucniri de furie necontrolate? Probleme cu somnul? Dureri de cap? Va cade parul? Aveti dureri de stomac? Sunteti nervosi? Va chinuie problemele de memorie? Depresia?

Aceste simptome ar putea fi reactia organismului la un stres crescut. Cauzele stresului sunt, de regula,  stimuli negativi.

Ce este stresul?

Definiţia larg acceptată a stresului este o „tensiune continuă” sau o „nervozitate de durată”. Dacă intrăm în detalii, stresul este reacţia organismului nostru la anumite modificări, care necesită un răspuns sau o reacţie fizică, mentală sau emoţională.

Produse naturale CalivitaStress Management - Produs complex cu
vitamina B pentru eliminarea stresului.

Astfel, orice poate implica apariţia stresului. În lumea noastră extrem de agitată, totul se modifică în permanenţă, aşa că nu este de mirare că stresul a devenit deja o epidemie la nivel planetar.

Cu toate acestea, avem nevoie de stres. Cum aşa?

Conform modelului publicat de profesorul Selye*, care a devenit o personalitate de renume mondial datorită cercetărilor sale cu privire la stres, stresul este de două tipuri: eustres şi distres.

  1. Eustresul (stresul „bun”) apare în situaţiile care pot fi rezolvate, are un efect stimulant asupra noastră şi ne creşte productivitatea.
  2. Distresul (stresul negativ) cauzează frustrare, sentimentul de neajutorare, dezamăgire şi epuizare. Soluţia este calea de mijloc.

Lipsa totală de stres are ca rezultat enervarea sau apatia, în timp ce stresul continuu poate cauza chiar boli.

Recunoaştem situaţiile stresante?

Fiecare persoană reacţionează diferit la situaţiile dificile, prin urmare modificările fizice, de comportament şi mentale pot fi complet diferite. Într-o situaţie necunoscută, pot apărea imediat următoarele simptome: tremor, transpiraţie abundentă, puls accelerat, respiraţie sacadată, dureri musculare, dureri de cap, panică sau furie.

Stresul continuu, negativ, ne poate afecta sănătatea. Acesta poate avea ca rezultat anxietate, depresie, indigestie, hipertensiune, tulburări de somn, ba chiar tulburări cardiace, pot afecta ciclul menstrual şi, în consecinţă, fertilitatea feminină.

Cine prezintă cel mai crescut risc?

Cercetările ştiinţifice indică grupuri diferite ca fiind cele mai expuse la stres. Unii afirmă că persoanele vârstnice prezintă cel mai mare risc, alţii îi indică pe bărbaţii activi. În acelaşi timp, de exemplu, sarcina sau revenirea la lucru după concediu sau la şcoală la sfârşitul vacanţei pot cauza o doză ridicată de stres.

Stresul este prezent în viaţa tuturor, prin urmare trebuie să fim foarte atenţi la simptomele acestei afecţiuni.

Sfaturi pentru tratarea instantanee a stresului:

Dacă duceţi o viaţă stresantă, pe lângă remediile deja cunoscute (respiraţi adânc, număraţi până la zece etc.), puteţi respecta câteva reguli simple, dar eficiente:
1 Încercaţi să estimaţi obiectiv situaţia dată şi să vă imaginaţi care este cel mai rău lucru care vi se poate întâmpla.
2 Pregătiţi-vă să îi faceţi faţă dacă se întâmplă.
3 Atunci când sunteţi pregătit să faceţi faţă celei mai rele situaţii, încercaţi să vă imaginaţi cum o puteţi ameliora, (cei avansaţi îşi pot imagina chiar care este cel mai bun rezultat posibil.).

Deci, există o soluţie?

Fiindcă simptomele diferă, nu poate exista o singură soluţie universală, pe care oricine o poate accepta şi adopta. Yoga, tai chi, meditaţia, sportul sau managementul stresului pot ajuta. Pe unele persoane le ajută o cană de ceai de plante sau aromaterapia, pe altele, timpul petrecut în aer liber.

O alimentaţie sănătoasă ne poate, deasemenea, ajuta să facem faţă mult mai uşor stresului. Şi magneziul poate fi de folos, la fel ca vitaminele B sau anumite plante (de exemplu,
Rhodiola rosea). Însă cel mai important este să încercăm să modificăm sau să ameliorăm situaţia cauzatoare de stres!

Stress Management

Datorită faptului că este un produs complex cu vitamina B, sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos, influenţează benefic echilibrul energetic al organismului, prin urmare se recomandă în special în caz de stres mental sau fizic crescut.

Poate fi excelent completat de următoarele produse: Rhodiolin, MagneZi B6 şi dispozitivul Bioharmonex®, produse pe care le puteti gasi pe site-ul nostru, VITACLUB.RO

* Dr. Selye János (1907-1982) sau Hans Selye –internist şi chimist canadian, de origine austro-ungară.


Citeste si:

Puteti urmari raspunsurile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0. Poti lasa un raspuns, sau sa faci un trackback de pe site-ul tau.

Lasa un comentariu